Редактор: e-mail: Кадър: БТВ90 процента от българите са за промяна, но само

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВ90 процента от българите са за промяна, но само
Коментари Харесай

Румяна Коларова: 90% от българите са за промяна, но само 30% стоят зад тези лидери на протеста

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

" 90 % от българите са за смяна, само че единствено 30 стоят зад тези водачи на митинга ". Такова мнение изрази политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ.

" Двете хубави неща са, че за следващ път хората демонстрираха, че имат непоносимост към всевъзможен тип прояви на корупция, политически патологии и така нататък Но по едно и също време с това, може би това е втори-трети път в България, когато едно войнстващо общество има думата, само че не може да наложи волята си. Това демонстрира, че България има работеща народна власт. Мнозинството от българите към този момент не търсят спасители, не се надяват на тях, и надлежно не имат вяра в революции. Това значи, че в последна сметка българската политика се е трансформирала в игра с дребен залог. Това е същността на демократичната политика. Политическите решения не са съдбоносни за живота на елементарните хора в демокрациите. В момента болшинството споделя - да, вие ще имате думата, ще имате право, само че нещата се вземат решение на избори ", сподели тя.

" За страдание няма толкоз розова развръзка. Разбира се, че не 60, а 90 % от хората в България са за смяна. Едновременно с това тъкмо този митинг, с тези представители, надали събира повече от 30 % поддръжка. Защото, извинявайте, само че не мисля, че има разумен българин, който би се съгласил с посланията на Арман Бабикян, юрист Хаджигенов и там който и да било различен. Не мисля, че има рационален българин, който да каже неприятна дума против митинга, да каже добра дума за корупция и така нататък Въпросът е по какъв начин вървим напред и от тази позиция - несъмнено, че това, което става, е крачка напред. Но за мен е значимо, че тази крачка напред не води до гражданска война, не води до принуждение. Този митинг е митинг на едно войнстващо малцинство. И то не тъй като хората кардинално не поддържат митинга, а тъй като представителите на този митинг са точно такива - те са нападателни и войнстващи. Бяха направени доста опити да се дистанцират от тези представители, само че те ще оглавят отново третото Велико национално въстание ", сподели още тя. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР